Innoverende en klantgerichte oplossingen

Unil Lubricants beschikt over een eigen uitgebreid en uiterst performant laboratorium. Omdat dit eigen laboratorium ook commercieel actief is in het domein van condition monitoring, voornamelijk voor andere smeermiddelenproducenten, is het sinds de jaren 80 ondergebracht in onze dochteronderneming "Alpha Maintenance Systems".

Alpha Maintenance Systems is een actief lid van de Wearcheck International Group, een internationaal samenwerkingsverband van olieanalyselaboratoria, en behandelt ongeveer 50 000 monsters per jaar. Dit is goed voor ongeveer 500 000 individuele analyses per jaar. De Wearcheck International Group groepeert olielaboratoria uit Europa, Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Azië. 

De voordelen van regelmatige olieanalyses

Olieanalyse is een essentieel instrument in het proactieve onderhoud van voertuigen en machines. Het programma van Alpha Maintenance Systems is gebaseerd op het principe dat machines die op schonere brandstof, lucht en olie werken, langer meegaan en efficiënter werken, waardoor de productiviteit kan worden opgedreven en de kosten kunnen worden gedrukt.

Olieanalyses bieden op verschillende vlakken aanzienlijke voordelen:

Kostenbesparingen: mits olieanalyse kunnen we de onderhoudskosten drukken en de levensduur van uw machines verlengen.
Hogere productiviteit: door kortere stilstanden van de machines.
Gemoedsrust: olieanalyse doet dienst als een vroegtijdig waarschuwingssysteem. 
Milieuvriendelijk: mits olieanalyse kunnen we de efficiëntie van het verbrandingsproces opvolgen.
Toegevoegde waarde: de filosofie van Alpha Maintenance Systems om partnerships op lange termijn aan te gaan met de klanten, biedt een bijgevoegde waarde in de vorm van een duidelijke communicatie, voortdurende technische ondersteuning, objectieve adviesverlening en een constructieve werking.

Proactief onderhoud door olieanalyse

Een proactieve onderhoudsmethode richt zich op de oorzaken van machineslijtage en -defecten. Deze strategie laat aanzienlijke besparingen toe qua machineonderhoud, want men kan ingrijpen voor een symptoom of defect aan de machine zichtbaar is. De levensduur van mechanische machines kunnen we op deze manier dus ook verlengen.

In tegenstelling tot preventief en predictief onderhoud kan men via proactief onderhoud de meest voorkomende en ernstigste oorzaak van defecten opsporen: vervuiling. De eerste logische stap bij proactief onderhoud bestaat daarom uit de implementatie van een streng vervuilingsbeperkingsprogramma voor smeervloeistoffen, hydraulische vloeistoffen, tandwieloliën en transmissievloeistoffen.

Interesse in proactief onderhoud en regelmatige olieanalyses? Neem dan voor meer informatie contact op met Alpha Maintenance Systems via het nummer
+32 2 365 02 29 of mail naar labo@AlphaMS.eu of bezoek de website.

Om uw surfervaring te verbeteren maakt UNIL gebruik van cookies. Meer informatie   OK