23/01/2018

Boorvrije alternatieven met oog op het milieu

Onze R&D-afdeling gaat voortdurend op zoek naar innovatieve formules voor metaalbewerkingsvloeistoffen om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Met het oog op een duurzaam productportfolio ontwikkelden we daarom een nieuw gamma van boorvrije oliën. Wij kunnen vanaf nu voor zowat elk metaalbewerkingsproces een boorvrije alternatieve emulsie aanbieden.

Safecut AERO 400 is een boorvrije halfsynthetische micro-emulsie die geschikt is voor het draaien, zagen, frezen en boren van RVS en aluminium. Hoewel deze oplosbare olie speciaal werd ontwikkeld voor de luchtvaart, kan dit product ook ingezet worden voor alle moeilijke bewerkingen op deze metalen. Zeker voor bewerkingen waarbij oppervlakteafwerking belangrijk is. Aan de hand van de zeer specifieke eigenschappen en de hoge eisen die de luchtvaartindustrie aan Unil Lubricants gesteld heeft, voldoet dit product aan alle specificaties van AEROSPACE ASN 42.302. Om die reden is deze metaalbewerkingsolie dan ook bijzonder goed bestand tegen hoge druk.

Safecut M 150 NT is een boorvrije biostabiele micro-emulsie die in water een doorschijnende micro-emulsie vormt. Ze werd ontworpen voor algemene bewerkingen en is zowel geschikt voor hard als voor middelhard water. De opvolger van de Safecut M 140 NT, die dankzij haar vernieuwde additieven en aangepaste formule nog smediger is geworden, krijgt hierdoor een verbeterde standtijd en een verhoogde duurzaamheid. Deze olie is een universeel product. Zo is ze uitmuntend bij toepassingen voor frezen, draaien en tappen op onderdelen voor machines waaronder weefgetouwen en landbouwmachines. De universaliteit van Safecut M 150 NT kenmerkt zich ook aan de hand van de verschillende materialen die met deze emulsie bewerkt kunnen worden. Zo is ze geschikt voor alle gele metalen, aluminium, staal en legeringen, roestvrij staal en zelfs titanium.

Ten slotte beschikt het boorvrij gamma met Stargrind 80 NT ook over een volsynthetische slijpvloeistof die geschikt is voor professionele en zware bewerkingen van staal en zijn legeringen. Deze emulsie geeft een extra bevochtigend effect wat voor een uitstekende koeling en bescherming van het slijpwiel zorgt. 

Om uw surfervaring te verbeteren maakt UNIL gebruik van cookies. Meer informatie   OK